Energiebesparing voor minima

geplaatst in: Buurtnieuws | 0

Inwoners van Stadsdeel West met een minimuminkomen kunnen zich aanmelden voor gratis advies en hulp bij energiebesparing. Om mensen op weg te helpen geeft het Wijksteunpunt Wonen West bij ieder energieadvies een set bespaarmiddelen weg ter waarde van 30 euro. Deze set bestaat o.a. uit ledlampen, stekkerdozen met schakelaars, waterbespaarders, tochtstrips en radiatorfolie. Het Gewilde Westen heeft een video gemaakt van een energie advies bij een huurder thuis. Je kunt het onderaan het bericht bekijken.

Mensen met een minimuminkomen kunnen zich aanmelden voor een energieadvies in hun woning. Vanaf 15 januari 2015 kunnen de energieadviseurs van het Wijksteunpunt Wonen West bij de bewoners langskomen. Tijdens het energieadvies bekijken de adviseurs het energieverbruik en de woning van de bewoners. Deze krijgen vervolgens tips voor het besparen van energie en een gratis set bespaarmiddelen ter waarde van 30 euro.tas_energie_west

Maatwerk aan huis
Door het bezoek aan huis kunnen de adviseurs tips en bespaarmiddelen op maat geven, afgestemd op de specifieke situatie van de bewoners. Heeft iemand bijvoorbeeld veel kieren langs de ramen, dan krijgen zij een setje tochtstrips, gebruikt iemand nog geen ledlampen, dan krijgen zij een setje lampen om mee te beginnen.

Teamleider Fred van der Vlist: “Juist voor mensen met een minimuminkomen is het belangrijk om de energierekening omlaag te krijgen. Een besparing van 100 euro of meer per jaar is toch een hoop geld.”

Besparen is makkelijk
De tips zijn vaak niet eens zo ingrijpend en zijn makkelijk uit te voeren: wissel van energieleverancier, gebruik spaarlampen, laat geen opladers in het stopcontact e.d. Op deze manier kan iedereen, ook mensen met een kleine portemonnee, energie besparen. Zijn er ingrijpende maatregelen nodig? Dan kijkt het Wijksteunpunt Wonen West samen met de bewoners én hun verhuurders wat er mogelijk is.

Advies voor iedereen
Natuurlijk zijn mensen met een hoger inkomen dan het minimum ook welkom bij het Wijksteunpunt Wonen: Het energieadvies aan huis is voor iedereen gratis, alleen dienen de mensen met een hoger inkomen dan het minimum de bespaarmiddelen zelf aan te schaffen.