Burendag 2015

geplaatst in: Buurtnieuws, Evenement | 0

Burendag-2015Verslag van de Burendag op 26 september 2015.
De oproep voor de Burendag luidde “Lieve buur, bedenk zelf ook eens wat”. De resultaten van de oproep waren onder andere. Als motto: “ Who is afraid of red, yellow and blue” dit werd een kledingadvies, met een hoedje op. Voor de dames (en heren ook) een hatwalk op de catwalk, er was een weggeefmarkt, voor de kinderen waren er stoepkrijt en spelletjes. Hapjes waren gemaakt door buurtbewoners, het Koor van Judith Odijk die aan de overkant woont en prachtig zong, en de musici van het HGW. De buren hebben heel actief bijgedragen en meegeholpen aan deze geslaagde Burendag!

 

 

Elk jaar doen we het anders.
Dit keer heeft Het Gewilde Westen drie weken van tevoren een flyer in de buurt rondgedeeld om aandacht voor het evenement te vragen en op te roepen tot ” Lieve buur, bedenk zelf ook eens wat”. Gelukkig maar want daardoor bleek dat het koor niet beschikbaar was op de zondag en konden we bijtijds naar de zaterdag doorschuiven. Het was een grote meerwaarde dat in De Hallen en in de winkelgebieden ook feest was en er duidelijk een verbinding in de buurt tot stand komt.

Het resultaat van de oproep:
1. Motto “Who is afraid of Red, Yellow and Blue” een statement en ook een kledingadvies.
2. Oudhollandse spelletjes voor de kinderen. Stoepkrijten is nog steeds heel leuk en de Hinkelbaan kan niet stuk
3. Voor de dames (en heren ook) een Hatwalk op de Catwalk waar speciaal een rode loper voor is uitgerold.
4. De weggeefmarkt was verbazingwekkend, kasten, banken, bedden en stoelen zijn van eigenaar verwisseld. En Het Gewilde Westen heeft er zelf ook nog iets aan overgehouden.
5. Jet Kat zet aan tot nadenken en beslissingen nemen over je eigen leven met behulp van haar Tarotkaarten. Haar allereerste eerste schilderijen waren daar de basis voor
6. Handlezen door Maeve Preece
7. Ellie heeft haar beroemde zalmsalade ingezet.
8. En natuurlijk het geweldige sfeerbepalende Leo Koor van Judith Odijk die aan de overkant woont.
9. De buren hebben heel actief bijgedragen aan de voorbereiding het klaarzetten, bonnetjesverkoop, afwassen en dergelijke.

Uit eigen huis
Muziek door onze singer-songwriter Nils Wieland and friends uitgenodigd. Heerlijke warme bladerdeeg happen. De onvergetelijke foto studio. Het foto en filmverslag en een heerlijke paté.

HGW leverde een topprestatie, er stond een prima team en ook oud-medewerkers waren van de partij.
De besluitvorming wat, hoe met wie en waarom, de coördinatie, de ruimte aankleden en na afloop opruimen, een grote hoeveelheid boodschappen inslaan.
De layout en tekst voor uitnodigingen en vooral vriendelijkheid en gastvrijheid, ieder draagt naar vermogen bij.

De avond ervoor is nog tot laat gewerkt aan de lancering van het Bellamy Bulletin Board, waarvoor we veel dank verschuldigd zijn aan Ir-bureau PSD en onze laatste aanwinst Milan Uterwijk voor de vormgeving.

Dit traject van de opstart, coördinatie, taakverdeling, voorbereiding en afwerking: van subsidie aanvraag tot eindafrekening heeft voor een vrijwilligersorganisatie een doorlooptijd van ca 5 weken. Een grote inzet voor de club. Het loont zeker de moeite: We hebben weer nieuwe buurtgenoten ontmoet, het teamwork is verbeterd, nieuwe mensen er bij gehaald en frisse ideeën opgedaan. Zou het waar zijn dat een aantal buren weer de Bellamy buurtborrel gaan opstarten??? Het Gewilde Westen heeft met deze actie en het vriendelijke prijsbeleid van € 1,00 voor elke consumptie en de gratis hapjes weer de goodwill vergroot in de buurt. Nog nooit vertoont: komen jullie er wel mee uit?? het mag ook wel wat duurder. Door een goed inkoopbeleid en veel zelfwerkzaamheid komen we hier inderdaad net mee uit en kunnen we uit de drankopbrengst de hapjes betalen. De subsidie van de initiatiefgroep dekt de rest.

Het Resultaat
– Een geweldige middag die twee uur uitliep omdat er zo gezellig werd gejammed en gekletst.
– Ook kwam aan het licht wat we intern nog kunnen verbeteren in de coördinatie, inventaris, indeling van de ruimte en vooral de logistiek en de overdracht.
– De verrassingsreünie van muzikanten zou een huisband kunnen opleveren.
– De buurtborrel wordt weer opgepakt door een aantal oude en nieuwe enthousiastelingen
– Het inzicht dat het fenomeen Burendag heel goed past in de zaterdagmiddag.

Met heel veel dank aan iedereen die er was en de handjes uit de mouwen hebben gestoken. Tot volgend jaar op de Burendag 2016 in het laatste weekend van september.

Amsterdam, dinsdag 29 september 2015
namens HGW
Joke B