08-08-2022

Het Lloyd:Hotel

Geschiedenis van ‘Het Lloyd:Hotel’

Begin 1920 verrees aan de periferie van de Amsterdamse haven een gebouw, opgetrokken in een eclectische stijl, bedoeld voor de opvang van landverhuizers uit Oost-Europa, die wachtten op verscheping naar Zuid-Amerika door de initiatiefnemer van de bouw, de Koninklijke Hollandse Lloyd.
Na het faillissement van de rederij fungeerde het gebouw achtereenvolgens als opvang voor gevluchte Duitse joden en tot 1989 als gevangenis. Eerst voor de Februari-stakers, vastgezet door de nazi’s, daarna tot 1969 voor volwassen delinquenten en tot 1989 voor jeugdigen. Kunstenaars waren de laatste gebruikers voor de realisatie tot hotel in 2004. Het concept van het hotel is één tot vijf sterren.

Het hotel heeft 117 kamers. Geen kamer is hetzelfde, er zijn kamers met uitschuifbare douche-muren, er is een kamer met een gigantisch bed voor 8 personen, enzovoort, enzovoort. Ook het menu sluit aan bij het concept. Op de kaart staan gerechten van zwezerik tot frietjes. Leerlingen van het R.O.C. die na hun HAVO een korte 2 jarige opleiding volgen, zijn op de eerste schooldag gefilmd door Het Gewilde Westen.

A. Bruinsma

 

Laat een bericht achter

Meer in deze categorie

De tweede Wereldoorlog in Amsterdam West
De tweede Wereldoorlog in Amsterdam West

Een drieluik van Francois Engers van Buurt-TV Het Gewilde Westen. Auteur: Albert Onrust [Read More]

HGW BuurtTV A’dam West
HGW BuurtTV A’dam West

  Uitzending HGW BuurtTV A’dam West donderdag 5 maart 2015 Programma Items: Repetitie De Rit, Herdenking [Read More]

De hallen kunst
De hallen kunst

Donderdag 13 december 2012 de hallen kunst [Read More]

Foto van week
Foto van week

Gerrit van Boxtel – Fotograaf / Kunstenaar. Foto van de week 43 Titel: Reflectie. Voor meer informatie en [Read More]

Foto van de week
Foto van de week

Gerrit van Boxtel – Fotograaf / Kunstenaar. Foto van week 41 Titel: Museumplein Voor meer informatie en [Read More]